New year, new me

Novo leto je čas, ko pogledamo naprej in sprejmemo novoletne zaobljube. Najenostavnejših obljub pa se včasih težko držimo. Novo leto je nov začetek in čas, ko razmišljamo o stvareh, ki si jih želimo doseči. Tukaj je nekaj nasvetov za zdrav način življenja v novem letu.

Po praznikih je čas, da se spet vrnemo nazaj v svojo rutino in obveznosti. Najverjetneje je na krožnikih po novem letu pretežno lahka hrana in veliko prehranske vlaknine. Poskušajte v vaš jedilnik vnesti čim več svežega lokalno pridelanega sadja, zelenjave ter polnozrnatih živil. V kolikor pa vam primanjkuje časa za pripravo zdrave hrane, pa se lahko poslužujete naših v naprej pripravljenih zdravih in uravnoteženih obrokov Perfect Meals.

V tem času je zelo pomembno tudi dobro hidrirati svoje telo. Med prazniki smo zagotovo pojedli več sladkorja, soli in spili več alkoholnih pijač kot običajno, zato je še kako pomembno, da spijemo dovolj tekočine (najbolje vodo, nesladkano limonado ali čaj ali mineralno vodo).

Kot že vemo, je gibanje zelo pomembno in prav vse šteje. Lahko začnemo s sprehodi oz. nekoliko nižjo stopnjo telesne aktivnosti. Potem ko smo pripravljeni, pa postopoma stopnjujemo stopnjo aktivnosti. Dandanes je gibanje izrednega pomena, saj veliko ljudi ure in ure presedi v službi, avtomobilu ali v šoli. Izberite šport, ki vam bo v veselje in tudi v dneh, ko vam resnično ne znese, pojdite vsaj na sprehod.

Poleg vsega naštetega je za zdrav življenjski sloga izjemnega pomena tudi spanec. Pomanjkanje spanca ali nekvalitetno spanje je lahko velik problem. Poskrbimo, da gremo spat dovolj zgodaj. Zelo pomembno pa je tudi, da vzdržujemo približno enak časovni ritem spanja vsak dan.

Novo leto pa je tudi čas za refleksijo. V enem letu se lahko zgodi veliko stvari. Ko pogledamo nazaj, vidimo, da ima lahko obdobje enega leta na nas večji vpliv, kot smo si morda predstavljali. Vsi smo namreč v tem letu nekaj prestali, nekaj, kar nas je na nek način spremenilo. Življenje nam je dalo nekaj izkušenj, ki so nas naredile modrejše in močnejše.

V novem letu 2022 izberimo zdrav življenjski slog, veliko gibanja, kvalitetnega spanca, srečo, bodimo hvaležni za to, kar imamo, bodimo to, kar v resnici smo in najbolj pomembno – sprejmimo se in verjemimo vase! Vse lepo v novem letu vam želi ekipa Perfect Meals! 😊

Nina Berglez, mag. inž. živ.

Leave a Reply

0
0
Vaša košarica
Vaša košarica je praznaNadaljuj z nakupovanjem