Dan žena

Zanj: Razmišljaš kako jo presenetiti za dan žena?
Zanjo: Razmišljaš kako ga presenetiti na dan mučenikov?
Hmm nepričakovana dobra večerja je vedno odlična ideja. 
Kaj praviš? 😊

Zamisli si, da partnerju sploh ne omeniš kakšne načrte imaš za dan žena ali dan mučenikov. Torej, je to še boljše presenečenje. Kdo si ne želi dobre večerje po napornem delovnem dnevu? 

Tokrat jo/ga lahko poleg šopka rožic ali parfuma presenetiš še z dobro in zdravo fit večerjo narejeno izpod tvojih prstov. Lahko je čisto enostavna in preprosta ter hkrati tudi zdrava.

Za vas smo pripravili nekaj zanimivih idej:

  • Čufte narejene s polnozrnatim rižom ali ajdovo kašo namesto belega riža v le-teh, za prilogo pa pire iz cvetače in krompirja. Dodatek cvetače v pire nam zmanjša energijsko vrednost in je na koncu zelo okusna priloga. Dodatek polnozrnatega riža ali ajdove kaše v čufte pa nam prinese bogat vir prehranske vlaknine v obroku.
  • Bowla iz kvinoje in zelenjave po želji ter z dodatkom granatnega jabolka, po vrhu pa lahko dodamo popečenega in na koščke narezanega piščanca ali tofu. Granatno jabolko vsebuje veliko antioksidantov, kar pripomore k dobremu imunskemu sistemu.
  • Lososova nabodala pripravimo tako, da na palčko nataknemo koščke popečenega lososa in zelenjave. Poleg lahko postrežemo kos polnozrnatega kruha in je okusna večerja hitro pripravljena.
  • Jajca na oko v polovički paprike (papriko prerežemo na pol in v vsako polovico dami eno jajce ter spečemo), zraven lahko postreženo narezan avokado, ki pa je odličen vir zdravih maščob.
  • Lahko pa za več dni pripraviš guacamole omako s čebulo na popečenem kruhku (pokapljaš z malo limetinega soka) in zraven postrežeš osvežilno paradižnikovo solato z mozzarello in lanenimi semeni.
  • V kolikor pa sta bolj sladkosneda ji/mu lahko spečeš palačinke in postrežeš z veliko narezanega sadja (mango, maline, borovnice, banane, jagode itd.).

No v kolikor pa nisi vešč ali vešča v kuhinji ali pa slučajno nimaš dovolj časa pa imamo zate alternativno rešitev. Na naši spletni strani ponujamo veliko različnih obrokov za fit zdravo večerjo. Za več informacij klikni tukaj.

Nina Berglez, mag. inž. živ.

Leave a Reply

0
0
Vaša košarica
Vaša košarica je praznaNadaljuj z nakupovanjem