Bi radi zdravo zajtrkovali pa nimate časa? Bi radi dobro jedli pa nimate idej? Za vas smo pripravili nekaj idej, kako si na hitro pripraviti zdrav in okusen zajtrk, ki vas bo napolnil z energijo za uspešen dan.

KRUHKI Z AVOKADOM IN ČIČERIKO

Na kos kruha namažemo prej pretlačen in začinjen avokado. Čičeriko popražimo na ponvi in jo položimo na avokadov namaz. Po želji lahko dodamo malo peteršilja in popra. Kos kruha/toasta lahko tudi prej popečemo ali pa damo kar na svež kos kruha.

SLADKE PEČENE BANANE

Olupljene banane popečemo na ponvi z malo masla. Posujemo jih lahko s kokosom in cimetom. Zraven lahko postrežemo še žlico arašidovega masla in nekaj brusnic. Za uravnotežen obrok pa zraven priporočamo še vir beljakovin (npr. jogurt ali skyr).

JAJCA NA OKO V PAPRIKI

Najprej papriko narežemo na kolute, kot so na sliki. Pazimo le, da se bo jajce res stikalo s ponvijo. Torej to pomeni, da papriko narežemo tako, da le ta nima dna. Vanjo ubijemo eno jajce in počakamo, da se speče. Na koncu začinimo po svojem okusu.

KRUHKI Z ARAŠIDOVIM MASLOM IN SADJEM

Na kos kruha ali toast namažemo arašidovo maslo. Kruh ali toast lahko predhodno popečemo ali pa postrežemo kar na svežem. Čez dodamo poljubno sadje, ki nam je všeč. Po kruhku lahko posujemo še kokos, cimet, chia semena, med ali lanena semena. Lahko uporabimo tudi liofilizirane maline itd.

Nina Berglez, mag. inž. živ.

Leave a Reply

0
0
Vaša košarica
Vaša košarica je praznaNadaljuj z nakupovanjem